Vi är tacksamma

Vi skrev i förra veckan om våra möten här på Seniortjänster, där vi stöttar varandra och berättar om våra uppdrag. Jag vill nu passa på att dela med mig av två fina historier. Det värmer att veta att vi kan hjälpa, det är därför vi är här.

_ _ _

Vi hälsar regelbundet på “Selma” som bor själv men behöver extra tillsyn. Hennes barn har ordnat så att vi kommer och hjälper Selma med det hon vill och behöver just då. En dag när vi kom så hade Selma trillat. Hon kom varken upp eller kunde släpa sig till telefon eller larmknapp. Hon hade legat ett tag men som tur var inte tillräckligt länge för att något allvarligt skulle hända. Men det var inte långt ifrån. Vår person på plats kunde ringa ambulans och vara där och stötta och ringa anhöriga.

Dagen efter ringer Selmas son till oss. “Ni räddade livet på mamma” sa han. Vi hade inte tänkt så långt, vi gjorde bara vårt jobb. Men så fint och stort att han kunde dela med sig av vad vår hjälp egentligen är värd. Tack!
_ _ _

En annan berättelse från verkligheten handlar om “Sture”. I slutskedet av en elak cancer besökte vi honom varje dag. Vår person från Seniortjänster blev hans vän, de hade trevligt tillsammans och hade fina pratstunder. Sture ville att vi skulle göra iordning hans trädgård för han älskade att sitta vid fönstret och titta ut. Vi fixade och pratade och fortsatte ha våra ständigt pågående samtal.

En dag tog det slut. Cancern segrade. Trots ett givande och ibland tungt uppdrag så känns det så fint. Vi förgyllde Stures sista tid i livet. Vi fick honom att inte känna sig så sjuk och vi rensade och påtade i trädgården som om det alltid fanns en morgondag.

Blåklint