Hjälpa när man kan

Vi fick in ett helt vanligt uppdrag, den här gången en vägg som skulle rivas. Men när vi kom dit var det allt annat än ett helt vanligt uppdrag

Vår kund visar sig ha mycket svårt att röra sig, lever med ständig värk och därmed i behov av löpande hjälp från hemtjänst och med permobilen som ända sätt att ta sig fram utomhus.

Mitt i livet hade hon slängt benen över sängkanten för att gå upp – och hela kroppen hade slutat att fungera! Och nu är hon här, fortfarande mitt i livet, men så begränsad.

Historien drabbade vår senior och de höll kontakten. Han visste att förutom att ta ner väggen så behövde hon flytta flera garderober för att underlätta framkomst i lägenheten. Han lovade att han skulle ordna det själv, att hon inte skulle behöva betala.

Historien kom fram till ”kontoret” på Seniortjänster och det var inget svårt beslut att vi skulle hjälpa till. Självklart skulle inte vår senior göra detta på sin fria tid och dessutom gick det inte att göra på en person.

Ibland gör vi gratisinsatser och detta blev ett sådant tillfälle. Vi skickade två av våra seniorer som under en eftermiddag flyttade garderober och gjorde iordning så att vår kund nu har full rörelsefrihet för rullstol och assistenter.

Vi är så tacksamma att vi har möjlighet att hjälpa till lite extra ibland.